Talentbehoud met de APK®-meting voor vertrouwen in werkvermogen en talent

In samenwerking met het bedrijf APK Groep B.V. ondersteun ik organisaties bij duurzame inzetbaarheid van werknemers met de APK® periodieke krachtmeting rondom werkvermogen en talent.

Met een APK®-traject krijg je snel inzicht in het werkvermogen, drijfveren, (natuurlijke) talenten en ontwikkelpotentieel van jouw werknemers en teams.

Het resultaat? Zij gaan meer vertrouwen op hun eigen en op elkaars talenten én gaan beter samenwerken. Het vermindert ziekteverzuim en is daardoor kostenbesparend.

Een vergelijking met de welbekende APK voor je auto gaat hier op. Met een APK®-traject krijg je inzicht in wat je aan talenten in huis hebt, wat er nog ontwikkeld kan worden en wat het resultaat is van die ontwikkelingen na een bepaalde periode.

Werknemers en teams weten beter waar hun kracht ligt en waar zij zich in kunnen ontwikkelen. Het geeft richting in inzetbaarheid van je talenten: de juiste mensen op de juiste plek.

Online meting
De online meting zelf is individueel en bestaat uit twee vragenlijsten: één waarmee je je werkvermogen in kaart brengt en één om te achterhalen wat jouw ontwikkelde competenties zijn, welke je van nature hebt en welke je energie kosten als je onder druk komt te staan. Je ziet ook meteen in welke competenties je je nog kunt ontwikkelen.
In een persoonlijk terugkoppelingsgesprek bespreken we de resultaten en je ontvangt een verdiepende rapportage.

APK® voor teams
Met een teamanalyse op basis van de individuele meetresultaten krijg je meteen inzicht in de kracht van en het potentieel in jouw team. Met een teamdialoog op specifieke teamthema's ga je vervolgens hierover met elkaar in gesprek, begeleid door APK®-coaches. Het resultaat is dat je team weet welke talenten in huis zijn, waar je als team naartoe ontwikkelt en wat daarvoor nodig is.

De vragenlijst over het werkvermogen wordt twee keer herhaald en besproken, elke keer na één jaar. Hierdoor zie je de ontwikkeling van een werknemer of van een team mooi in beeld en is bijsturing mogelijk.

Heeft een werknemer een specifieke loopbaanvraag?
Dan bespreken we deze meteen in het terugkoppelingsgesprek, eventueel gevolgd door een coachingstraject.

Nieuwsgierig geworden?
Wil je meer weten over hoe deze meting werkt of hoe een teamtraject eruitziet?

Neem contact met me op of boek hier online een kennismakingsgesprek.

Foto APK-meting pagina op website jpg